Percheziții la un cabinet medical din Vărăști (județul Giurgiu)! Personalul bănuit că ar fi eliberat certificate de vaccinare anti-Covid false

0
403

Miercuri dimineață au avut loc percheziții  la un cabinet medical individual din localitatea Vărăști  (județul Giurgiu) și la domiciliul unei familii din Buzău  personalul medical  fiind bănuit că ar fi eliberat certificate de vaccinare anti-Covid false.

Opt persoane, printre care și un medic, au fost aduse la audieri.

Ancheta a pornit de la Buzău, unde patru persoane, membri ai aceleiași familii, au beneficiat de certificate false emise de cabinetul din Giurgiu.

Cei patru au devenit suspecți după ce au apărut vaccinați la un cabinet, deși erau antivacciniști convinși și militau pe rețelele de socializare împotriva vaccinării și certificatului verde.

Marți dimineață, politiștii din Buzău au făcut cinci percheziții la cabinetul medical și la domiciliul angajaților în Giurgiu și Ilfov. De asemenea, cei patru buzoieni au fost audiați pentru a explica cum au obținut certficatul verde. Se pare că prețul plătit pentru obținerea unui certificat verde fals a fost de 100 de euro.

Falsa Vaccinare se făcea cu vaccinul Johnson&Johnson, o singură doză. Polițiștii fac cercetări acum și vor să afle dacă la cabinetul medical s-au vaccinat fictiv și alte persoane.

(Jurnal)