Percheziții la persoane din județul Giurgiu, bănuite că au înșelat o firmă de panouri fotovoltaice din Bulgaria. Cum au procedat indivizii…

0
282

Polițiștii au făcut perchezții la persoane din județul Giurgiu, ce au înşelat, prin false contracte încheiate online, o firmă de panouri fotovoltaice, din Bulgaria.

Un bărbat este cercetat penal după ce s-a dat drept reprezentantul a două firme din România şi a încheiat online contracte de vânzare-cumpărare cu o societate din Bulgaria, aceasta livrând panouri fotovoltaice de circa 73.000 de lei, sumă pe care nu a primit-o, a informat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, potrivit Agerpres.

În urma a două percheziţii domiciliare, poliţiştii au putut recupera o parte dintre panourile care fuseseră livrate în ţara noastră.

I PJ Constanţa a precizat, într-un comunicat de presă, că poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au efectuat două percheziţii domiciliare în judeţele Ilfov şi Giurgiu, într-un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals informatic.

 „În urma cercetărilor efectuate în dosar a reieşit că un bărbat, de 40 de ani, ar fi indus în eroare persoana vătămată, atribuindu-şi, în mod nereal, calitatea de reprezentant al două societăţi comerciale din România şi ar fi încheiat, astfel, online, contracte de vânzare – cumpărare cu o firmă din Bulgaria. În baza celor două contracte, i-ar fi fost livrate 95 de panouri fotovoltaice, în valoare de aproximativ 73.000 de lei, bani pe care nu i-a achitat societăţii comerciale din Bulgaria. În urma efectuării percheziţiilor, au fost găsite şi ridicate 34 de panouri fotovoltaice, care au fost restituite persoanei vătămate”, mai menţionează sursa citată.

(Jurnal)