Astăzi, 12 mai, ministrul turc al turismului și al culturii, Mehmet Ersoy a făcut un rând de declarații ce vizează turismul din Turcia verii 2020:

-Zborurile externe vor începe la începutul lunii iunie.

-La toate punctele de frontieră vor fi instalate “stații de test Covid 19”

-La intrarea în țară (Înainte de control pașapoarte) se va face test obligatoriu pentru fiecare persoană în parte care va dura maxim 2-3 minute fără să se creeze aglomerație.

-“Carantina obligatorie de 14 zile” nu va fi practicată la intrare în Turcia pentru nici o naționalitate.

-S-au stabilit 132 de criterii unde sunt incluse și măsurile agreate de către comunitatea internaționala pentru combatarea virusului și se vor elibara certificate “Zona Non-Covid 19” la hoteluri și localuri care respectă aceste criterii.

Aceste măsuri vor fi inspectate de minim 2 ori pe lună și situația cerificatelor se va actualiza lunar.

-Nu se va renunța la regimul de masa All inclusive, se va schimba doar modul de servire al băuturilor și al mâncărurilor, care va fi făcut doar de personal.

-La pachetele de training ale lucrătorilor în turism s-a adăugat și capitolul Pandemie și s-a făcut obligatoriu tuturor hotelurilor care doresc să obțină certificatul.

-Marți va fi declarată și trimisă o scrisoare de intenție tuturor țărilor partenere în domeniul turismului care va include detalii și măsuri legate de certificatul “Zona Non-Covid 19” .

Așadar turcii o iau iar înaintea tuturor în ceea ce privește calitatea și igiena. Va fi una, dacă nu chiar cea mai sigură destinație din acest punct de vedere. Un clip despre ce vă poate aștepta în Turcia, ca turiști, în această vară…