Primarul comunei Găujani, Dumitru Marcu, nu a stat cu mâinile în sân. De fiecare dată când a avut o oportunitate de modernizare a localităţii pe care o păstoreşte, a accesat fără prea multe discuţii programele respective. Chiar dacă, nu o dată, spunea că, văzând populaţia din ce în ce mai îmbătrânită a localităţii, se întreabă pentru cine se fac aceste modernizări. Dar tot el este cel care îşi dă răspunsul: atâta timp cât există comuna Găujani, cât în această localitate mai sunt locuitori, indiferent de vârstă, ei merită să trăiască în condiţii decente de viaţă.

De aceea, ne spunea primarul Marcu, are depus deja la Ministerul Dezvoltării un proiect pe PNDL 2, „o gura de oxigen”, cum îl numeşte edilul comunei. Proiectul vizează modernizarea, prin asfaltare, a unor drumuri de interes local, pe o distanţă de 8 kilometri.

„Tot prin PNDL 2 vrem să depunem până la sfârşitul lunii noiembrie, un proiect de reabilitare a Şcolii din Găujani. Am mari speranţe legat de acest proiect, pentru că, din câte am mai văzut şi eu pe la colegii primari, reparaţiile capitale şi dotările cu mobilier ale şcolilor au primit finanţări”, ne mai preciza primarul Marcu.

Referindu-se la iarna care îşi intră, încet, dar sigur, în drepturi, Dumitru Marcu mai preciza că, la acest moment, este pregătit cu absolut tot ce este nevoie pentru asigurarea deszăpezirii  pentru momentul  în care va fi nevoie.

„Avem o societate comercială în comună care ne sprijină cu utilaje, noi fiind cei care le asigurăm combustibilul. De asemenea,la rândul nostru  avem utilaje proprii, gata să intervină. Pe de altă parte, în ceea ce priveşte ajutoarele de încălzire acordate pentru populaţie, şi noi, ca şi în alte părţi ale judeţului, avem pentru această iarnă mult mai puţine solicitări. Este vorba de doar 6 dosare  la plată, pentru că au crescut veniturile”, ne mai  preciza primarul comunei Găujani.

(Anna Lincă)