Pentru  olimpica Andreea Apostol chimia reprezintă ”poarta” spre  cunoaşterea  a tot ce  o înconjoară şi un mod de a se relaxa

0
339

whatsapp-image-2016-11-07-at-20-45-39Continuăm, în acest număr al publicaţiei noastre, să vă prezentăm o altă tânără cu rezultate deosebite la învăţătură, încă o olimpică din municipiul Giurgiu. Ea se numeşte Andreea Apostol şi este elevă în clasa a-XI-a la Liceul Teoretic ”Tudor Vianu” – profilul ştiinţe ale naturii. Materia la care excelează este chimia, iar datorită cunoştinţelor acumulate în acest domeniu a reuşit, atât în 2015, cât şi în 2016, să treacă de toate fazele concursurilor locale şi judeţene, ajungând la etapa naţională, la care a obţinut diplomă de participare.

Întrebată de ce a ales tocmai această materie pentru a se pregăti intens, Andreea ne-a declarat: Studiez chimia aprofundat din clasa a VII-a. Persoana care m-a influenţat a fost profesorul meu  de chimie. Încă de pe atunci, m-a învăţat tot ce ştie, iar acum sunt olimpică pentru că dânsul nu m-a lăsat să renunţ la asta. O altă influenţă a avut-o doamna profesoară de chimie din liceu, care îmi este şi dirigintă. Datorită dânsei evoluez în studiul chimiei. Pe această cale vreau să le mulţumesc ambelor cadre didactice pentru tot ce fac şi au făcut pentru mine. Am ales această materie pentru că mă reprezintă întru totul – sunt pasionată de mediul înconjurător şi din ce este el alcătuit. Pentru mine, chimia reprezintă ”poarta” spre o cunoaştere detaliată a tot ce este în jurul nostru şi un mod de a mă relaxa. Experienţa pe care am trăit-o la olimpiadele naţionale aş repeta-o de nenumărate ori.

Întrebată, de asemenea, ce ar trebui să facă un elev pentru a deveni olimpic, tânăra ne-a răspuns că în opinia sa, elevul trebuie în primul rând să îşi aleagă materia care îi place cu adevărat şi care îi poate aduce beneficii pe viitor, iar după ce a facut acest prim pas, el trebuie să lupte pentru ca visurile lui să devină realitate, pregătindu-se temeinic în acest sens.

Tânăra olimpică ne mai spunea că după finalizarea cursurilor liceale îşi doreşte să devină studentă în cadrul Facultăţii de Medicină Veterinară din Bucureşti, pentru că marea sa pasiune sunt animalele. În acelaşi timp, Andreea ne spunea, pe bună dreptate, că niciodată nu ştim ce ne rezervă viitorul, dar, în principiu, în ceea ce priveşte latura profesională, acesta este dorinţa ei.

O felicităm, pe această cale, pe tânăra olimpică, pentru reuşitele sale şi îi urăm mult succes în continuare pe toate aspectele vieţii!

Rubrică susţinută de către Coffee LOUNGE  Giurgiu, şi administratorul acesteia Petronela SĂNDULESCU