Pentru o zi, Agenţia Naţională Antidrog a oferit Secţiei U.P.U. a Spitalului Judeţean Giurgiu, teste rapide de identificare a drogurilor .

0
645

21da38b5ae6757678576447d31d47435

C.P.E.C.A. Giurgiu ne-a remiz un comunicat la redacție despre una din activităţile de informare asupra  riscurilor consumului de alcool, tutun şi droguri, desfăşurate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Giurgiu.

În acest context  Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Giurgiu a desfăşurat, în data de  5 iulie, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Giurgiu, activităţi de informare a personalului medical despre serviciile oferite de centrele Agenţiei Naţionale Antidrog, pentru asigurarea asistenţei medicale, psihologice şi sociale a persoanelor consumatoare de droguri, precum şi activităţi de prevenire a consumului de alcool, tutun şi droguri, adresate pacienţilor şi aparţinătorilor acestora.

Pentru o intervenţie rapidă în cazul persoanelor consumatoare de droguri aflate într-o situaţie de urgenţă, Agenţia Naţională Antidrog a oferit Secţiei U.P.U. a Spitalului Judeţean Giurgiu un număr de 20 de teste rapide de identificare a drogurilor. De asemenea, au fost distribuite afişe şi pliante cu recomandări referitoare la efectele nocive ale consumului de alcool, tutun şi droguri.

Reprezentantul C.P.E.C.A. Giurgiu şi personalul medical din cadrul U.P.U au adresat recomandări pacienţilor si aparţinătorilor acestora, referitoare la efectele consumului de alcool, tutun, droguri şi N.S.P – noi substanţe psihoactive asupra sănătăţii, precum si modalităţile de prevenire a consumului.

(JGR)

 

 

 

CENTRUL DE PREVENIRE, EVALUARE ŞI CONSILIERE ANTIDROG GIURGIU