Compania japoneză Tsukuba Express și-a cerut scuze după ce unul dintre trenurile sale a plecat din gară cu 20 de secunde mai devreme decât era programat, relatează bbc.com.

Conducerea și-a exprimat ”scuze pentru inconvenientele” cauzate pasagerilor. Compania a precizat în cadrul unui comunicat că plecarea trenului fusese programată la ora locală 9:44:40, însă acesta s-a pus în mișcare la 9:44:20.

Greșeala s-a produs ca urmare a faptului că personalul nu a verificat programul! Deloc surprinzător, niciunul dintre pasageri nu a depus plângere cu privire la plecarea mai devreme a trenului din gara Minami Nagareyama, situată la nord de Tokyo, precizează sursa citată.

Foarte rar se întâmplă ca trenurile din Japonia, țară care are una dintre cele mai fiabile rețele feroviare, să plece la o altă oră decât cea programată. Linia Tsukuba Express transportă pasageri din localitatea Akihabara, situată în estul Tokyo, către Tsukuba în circa 45 de minute. Între cele două destinații este o distanță de doar 58 de kilometri.

Am putea compara acest aspect cu faptul că distanța dintre Giurgiu și București , aproape aceeași ca cea dintre cele două localități japoneze se parcurge ca pe timpul punerii în funcțiune a liniei ferate, cu aproape o sută cincizeci de ani în urmă. Ca să nu mai vorbim de întârzierile cu orele ale trenurilor ce pleacă din Gara de Nord a Capitalei spre diferite destinații din țară.  

(Jurnal)