Conform unui comunicat  remis joi la redacție, Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, a anunțat presa, după desfășurarea Biroului Politic Executiv și a BirouluiPolitic Central,  despre subiectele politice și administrative pe care le va pune în discuție la întâlnirea cu partenerii din coaliția de guvernare pentru bugetul anului 2019.

Alături de  acesta s-au aflat deputatul Toma Petcu, președintele filialei ALDE Giurgiu și senatorul Varujan Vosganian, purtătorul de cuvânt al partidului.

Între subiectele prezentate, cele care ne-au atras atenția sunt cele referitoare la proiectele  destinate comunității giurgiuvene, precum modernizarea portului Giurgiu și refacerea șenalului navigabil al Dunării. Astfel  pe D fluvial ce leagă România de Bulgaria se va putea naviga 365 de zile pe an. Un alt proiect amintit de liderul ALDE este refacerea și modernizarea căii ferate Giurgiu-București, care nu mai funcționează din anul 2006, extinderea și modernizarea podului Giurgiu-Ruse, reprezintă doar câteva dintre proiectele importante pentru comunitatea giurgiuveană.