Pensionări „fără număr, fără număr” în Poliția Română! Câți s-au pensionat  la Giurgiu…

0
684

Conform Bugetul.ro, până la data de 6 august 2021, în Poliția Română și-au încetat raporturile de serviciu, pe baza Legii nr. 360/2002, un număr de 1.906 polițiști.

Dintre aceștia, 1.824 au făcut-o la împlinirea vârstei și a celorlalte condiții necesare pensionării în sistemul public de pensii pentru instituțiile din domeniul apărării naționale, ordinii publice și siguranței naționale, în conformitate cu Art. 69 lit. a) din Legea 360/2002.

De asemenea, alți 82 de polițiști au solicitat încetarea raporturilor de serviciupotrivit art. 69, lit. b), la pierderea capacității de muncă, în condițiile legii, cu excepția situației în care a intervenit menținerea în activitate în condițiile art. 33^1”. Majoritatea lucrau în operativ.

Astfel Poliția Română rămâne fără polițiști experimentați în fiecare zi.  Se pare că valul de noi pensionări din MAI este cauzat de teamă că Parlamentul va modifica pensiile militare.

În urma solicitării noastre de a ni se furniza numărul celor ce au ieșit la pensie din cadrul Inspectoratului județean de Poliție Giurgiu, am fost informați că, de la începutul anului și până în prezent, și-au încetat raporturile de serviciu 25 de salariați (polițiști).

Din dialogurile avute în ultima perioadă cu cei din conducerea IPJ Giurgiu, instituția se confruntă în continuare cu un deficit de personal care îngreunează desfășurarea activității.

(Jurnal)