IMG_0409În ultimele două săptămâni, perioadă în care judeţul nostru a fost ”lovit” de cel de-al doilea episod de ninsoare, de data aceasta mai puţin însemnată cantitativ, dar suficient de ”intensă”, Direcţia Judeţeană de Transport, Administrarea Drumurilor Judeţene şi Control Trafic (D.J.T.A.D.J.C.T.) Giurgiu a continuat să îşi desfăşoare activitatea conform Planului Operativ de Acţiune pe timpul iernii, pentru iarna 2016-2017, pe şapte sectoare de drum judeţean, în vederea asigurării în condiţii bune a circulaţiei rutiere.

Aceste sectoare de drum, după cum a declarat directorul instituţiei, ing. Marius Olteanu, pentru publicaţia ”Jurnal giurgiuvean”, sunt: DJ 503, DJ 503 A, DJ 504, DJ 504 A, DJ 505, DJ 506 A şi DJ 507.

Referitor la utilajele folosite pentru deszăpezire, domnia sa ne-a precizat că din data de 8 februarie, s-a acţionat atât cu utilajele din dotare, cât si cu cele închiriate, în schimburi de 24 ore din 24, pentru asigurarea circulaţiei auto în condiţii de siguranţă. 

S-au stabilit măsuri precise de acţiune a utilajelor şi a personalului angrenat în acţiunea de prevenire şi combaterea înzăpezirii drumurilor judeţene, a adăugat ing. Marius Olteanu.

Datorită viscolului şi ninsorii abundente, aşa cum era de aşteptat, circulaţia a fost îngreunată, dar pentru că s-a acţionat permanent nu au existat sectoare de drum închise nici măcar temporar.

Principalele probleme au intervenit în special pe DJ 504A Vieru – Izvoru şi DJ 504 Vieru – Hodivoaia – Putineiu – ne mai spunea directorul Direcţiei.

De asemenea, ing. Marius Olteanu ne preciza faptul că  în toată această perioadă a fost nevoie să se acţioneze în permanenţă pe DJ 503, drumul ce face legătura între  Giurgiu şi Ghizdaru şi pe DJ 503 A, Ghizdaru – Răsuceni, datorită cantităţii mari de zăpadă, dar şi a vântului care a avut viteza de peste 50 km/h.

Activitatea de deszăpezire a fost monitorizată permanent, asigurându-se o coordonare eficientă a activităţii şi, în acelaşi timp, păstrându-se legătura cu Prefectura Giurgiu, C.J. Giurgiu, cu Serviciul Circulaţie din cadrul I.P.J Giurgiu.

Totodată, directorul Direcţiei ne mai spunea că în toată această perioadă s-a păstrat legătura şi s-a colaborat foarte eficient cu primăriile din localităţile: Gogoşari, Putineiu, Răsuceni, Toporu, Izvoarele, Oinacu şi Gostinu, localităţi tranzitate de drumurile judeţene.

În acest moment se circulă bine pe aceste sectoare de drum, acţionându-se, la nevoie, cu material antiderapant, în special datorită temperaturilor scăzute, ne-a asigurat ing. Marius Olteanu.

De precizat este şi faptul că la nivelul unităţii există un serviciu de permanenţă care, în funcţie de atenţionările meteo emise, intervine în mod rapid şi eficient pentru asigurarea circulaţiei auto în condiţii de siguranţă.

Pentru participanţii la traficul rutier, conducerea Direcţiei Judeţene de Transporturi recomandă ca pe perioada activităţilor de deszăpezire să respecte indicaţiile agenţilor de poliţie şi a personalului din cadrul instituţiei care se ocupă cu coordonarea acestei activităţi.

 (Teodora Nicolau)