Tot mai mult se vorbește în ultima vreme despre Certificatele Digitale sau ”pașapoartele verzi” cum mai sunt ele numite, ce vor elimina restricțiile de testare sau carantină la trecerea tuturor frontierelor. 

Aceste pașapoarte verzi, au un rol important în reluarea mobilității în UE. Comisia Europeană a publicat recent lista comună a testelor antigen pentru Covid-19, reciproc recunoscute de către statele membre.

Ca urmare a eforturilor companiei de cercetare – dezvoltare DDS Diagnostic, susținute și aprobate atât de ANMDMR cât și de Ministerul Sănătății, Comisia Europeană a inclus testul antigen Covid-19, pe lista comună a testelor antigen recunoscute reciproc în Uniunea Europeană.

Viitorul Certificat Digital care va sta la baza reluării mobilității în UE va putea fi emis și acceptat pe baza rezultatelor furnizate de testul antigen DDS Diagnostic. Certificatele vor fi implementate în România cu suportul STS, iar baza de date va fi interconectată cu cele implementate de către toate țările UE, pentru a elimina astfel restricțiile de testare sau carantină la trecerea frontierelor.

Astfel, persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală, pot face un test antigen DDS Diagnostic la un laborator acreditat să emită certificat digital verde și, pe baza lui, pot călători liber în străinătate.

Aceste teste ce se pot face în orice moment al zilei, sunt neinvazive, nu au nevoie de supraveghere medicală și au o acuratețe foarte mare. Testele sunt deja disponibile în clinici, farmacii partenere și în rețele supermarket.

Faptul ca cele 27 de state membre UE acceptă emiterea de Certificate Digitale verzi pe baza testelor produse de către compania românească DDS Diagnostic, este o realizare importantă a cercetătorilor români și o recunoaștere a calității produselor noastre.

Vezi lista comună a testelor antigen pentru Covid-19 reciproc recunoscute de statele membre pe ec.europa.eu. (https://ec.europa.eu/health/sites/default/files/preparedness_response/docs/covid-19_rat_common-list_en.pdf)

Pentru mai multe informații vă rugăm să ne contactați la 0722114850 sau media@ddsdiagnostic.com.