PCR-ul de la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu va fi acreditat

0
193

Liberalii continuă să considere că județele în care majoritatea populației a votat PSD sunt de mâna a doua, astfel încât locuitorii acestora sunt privați abuziv de dreptul constituțional de acces la serviciile publice de sănătate. Principala preocupare a PNL este satisfacerea clientelei proprii, nu administrarea eficientă a unei țări aflate într-o multipla criză, economică și de sănătate.

Toate eforturile noastre de a aduce un echipament PCR în județ, de a-l monta într-un spațiu adecvat și de a pregăti medicii pentru a lucra cu acest aparat sunt zadarnice, câtă vreme Ministerul Sănătății nu își găsește timp să acrediteze Spitalul Județean Giurgiu să folosească PCR-ul în folosul giurgiuvenilor. Dar cum în guvernul ăsta se pare că beau apă unii după alții, preocupându-se numai să-și aranjeze rubedeniile în funcții plătite din bani publici, după ministrul Grindă, a venit rândul lui Nelu Tătaru să aplice modelul liberal de succes în propășirea neamurilor, făcându-și timp să și le numească în conducerea instituțiilor publice și a societăților comerciale cu capital majoritar de stat.

Neabătându-se de la sloganul ”prin noi înșine”, guvernul liberal a umplut sistemul sanitar românesc cu gropari, chelneri, șefi de sală, coafeze și lăutari, implementând astfel propriul program de guvernare cu oameni dedicați, specialiști în îngropăciuni, fanfare, parastase și colivă.”, scria, recent, pe contul său de socializare președintele CJ Giurgiu, Marian Mina.

În replică, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Giurgiu, Miloș Dănilă, a transmis, cu puțin timp în urmă, următorul comunicat de presă:

Direcția de Sănătate Publică Giurgiu a luat act de faptul că Spitalul Județean de Urgență Giurgiu a înaintat în cursul zilei de astăzi (n.r. marți, 26 mai) către Ministerul Sănătății cerere de includere a laboratorului de biologie moleculară în lista entităților publice care îndeplinesc criteriile de selecție pentru includerea în sistemul național de diagnostic specific pentru infecția cu SARS-COV-2.

Temeiul legal care a stat la baza cererii este Ordinul MS nr. 477/23.03.2020 privind constituirea Grupului Tehnic de lucru desemnat în vederea evaluării capacității de diagnostic specific pentru infecția cu SARS-COV-2 și a formularului de recomandări pentru creșterea capacității de testare.

Laboratorul de biologie moleculară a Spitalului Județean de Urgență Giurgiu a fost autorizat sanitar conform autorizației sanitare de funcționare nr. 90/22.05.2020.

În conformitate cu dispozițiile Ordinului MS nr. 377/2017 privind aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor naționale de sănătate publică pentru anii 2017 și 2018, modificat și completat prin Ordinul MS nr. 614/2020, Spitalul Județean de Urgență urmează să fie inclus în Programul național de supraveghere și control al bolilor transmisibile prioritare – testare RT – PCR.

În acest fel, aducem la cunoștința opiniei publice că una din prioritățile Direcției de Sănătate Publică Giurgiu și a Instituției Prefectului – Județul Giurgiu, este pe calea finalizării, îndeplinind astfel un deziderat al sănătății publice.

Managementul corect al cazurilor de infecție cu SARS-COV-2, precum și controlul răspândirii infecției este reprezentat și de testarea cât mai rapidă a probelor recoltate de la pacienți care sunt considerați potențial infectați, fapt ce conduce la o restrângere a timpilor de diagnosticare”, se mai arată în comunicatul DSP Giurgiu.

(Jurnal)