Patru cetăţeni sirieni depistați de polițiștii de frontieră giurgiuveni în timp ce încercau să intre ilegal în țară

0
199

Poliţiştii de frontieră au depistat, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, patru cetățeni sirieni care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunși în  trei autocamione. Aceștia, șoferii și mijloacele de transport au fost preluați de către autoritățile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor.

„În perioada 15-16.10.2022, la diferite intervale de timp, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat controale specifice asupra a trei autocamioane, conduse de către cetăţeni străini, cu vârste cuprinse între 34 şi 61 de ani. Conform documentelor prezentate, şoferii transportau diverse bunuri încărcate din Turcia, unele destinate Lituaniei, altele destinate unei societăţi din ţara noastră.

În urma controalelor preliminare efectuate, colegii noştri au constatat faptul că sigiliile aplicate asupra a două semiremorci erau rupte şi lipite. Procedând la efectuarea unor verificări suplimentare, poliţiştii au depistat ascunşi, într-un camion, doi cetăţeni sirieni, în vârstă de 22, respectiv 23 de ani, iar în alt camion, au depistat un alt cetăţean sirian, în vârstă de 30 de ani.

Aceştia au declarat ca s-au urcat în mijloacele de transport când se aflau pe teritoriul Bulgariei, fără a beneficia de ajutorul șoferilor.

Un caz similar a fost constatat în ziua de 15.10.2022, când, în urma unui control fizic efectuat asupra unui autocamion, colegii noştri au constatat că prelata semiremorcii era forţată pe partea din spate. În interiorul semiremorcii a fost depistat ascuns un cetăţean sirian. Acesta a declarat poliţiştilor de frontieră, faptul că a fost ajutat de un conational pentru a se urca în mijlocul de transport şi intenţiona să ajungă în Germania.

Pentru toate situaţiile prezentate mai sus, polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei cetăţenilor sirieni, iar conform protocolului româno-bulgar, aceştia, șoferii și mijloacele de transport au fost preluaţi de către reprezentații Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, precizează Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)