Patru cetățeni arabi descoperiți de polițiștii de frontieră giurgiuveni în timp ce încercau să intre ilegal în România

0
97

Polițiștii de frontieră au descoperit ascunși, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, în urma controalelor efectuate asupra unor ansambluri rutiere, trei cetățeni sirieni și un cetățean afgan, care încercau să intre ilegal în România.

„În ultimele 24 de ore, la diferite intervale de timp, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, două ansambluri rutiere, conduse de un cetățean român, în vârstă de 42 de ani și un cetățean iranian, în vârstă de 39 de ani. Aceștia transportau, conform documentelor prezentate, rafturi metalice din Turcia pentru România, respectiv materiale PVC din Iran pentru România.

Procedând la verificarea mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit pe șasiul semiremorcii ansamblului rutier condus de cetățeanul român, o persoană de sex masculin, iar în semiremorca ansamblului rutier condus de cetățeanul iranian, trei persoane de sex masculin.

Asupra persoanelor nu au fost găsite documente de identitate. Persoana descoperită pe sasiul semiremorcii a declarat că este cetățean afgan, în vârstă de 26 de ani și s-a urcat pe sasiul autocamionului în timp ce se afla pe teritoriul Bulgariei, fără ca șoferul să cunoască acest lucru. Celelalte trei persoane descoperite în semiremorca mijlocului de transport au declarat că sunt cetățeni sirieni, în vârstă de 20, 24, respectiv 26 de ani și s-au urcat în semiremorcă, în timp ce se aflau pe teritoriul Turciei fără ca șoferul să cunoască acest lucru.

În ambele cazuri, conform protocolului româno – bulgar, cetăţenii străini  descoperiţi ascunşi, șoferul iranian și mijlocul de transport au fost preluaţi de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale care se impun”, precizează purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Giurgiu, subinspector de poliție, Raluca DUMITRACHE.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)