Cetățean turc prins cu 600 de parfumuri contrafăcute într-un autocar care venea din Turcia

0
78

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit în urma unui control efectuat asupra unui autocar, o cantitate considerabilă de bunuri, constând în articole de parfumerie,  toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

 „În data de 04.08.2022, în jurul orei 08.00, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un autocar, aparținând unei firme de transport internațional de persoane,  condus de un cetățean turc în vârstă de 55 de ani.

Cu această ocazie, polițiștii de frontieră au descoperit, în cala autocarului, printre  bagaje, mai multe cutii de carton care conțineau 300 bucăți produse de parfumerie, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit că bunurile descoperite aparțin unui cetățean turc, în vârstă de 55.

Persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate.

Bunurile, în valoare estimată de 60.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, se efectuează cercetări, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.” transmite purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Giurgiu.

 

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)