Consilierii municipali s-au întrunit luni, 10 februarie, în ședință extraordinară pentru aprobarea a patru cereri de finanțare, precum și contribuția proprie a Primăriei Giurgiu pentru următoarele proiecte finanțate din fonduri europene:

– ”Modernizare Grădinița Căsuța Fermecată (nr.4) – Giurgiu” – proiectul presupune reabilitarea și modernizarea actualei clădiri, precum și amenajarea și dotarea acesteia pentru ca actul educațional să se desfășoare în condiții optime. Valoarea totală a cererii de finanțare este în valoare de 2.631.755, lei (TVA inclus) ,iar contribuția municipiului Giurgiu reprezintă 2% din valoarea eligibilă, respectiv 50.326,29 lei (TVA inclus);
– ”Modernizarea infrastructurii de transport public pe coridorul de mobilitate urbană vestic al municipiului Giurgiu”. În cadrul proiectului vor fi reabilitate străzile: șos. Bălănoaiei, șos. Sloboziei, str. Gloriei tronson I și II, str. Pictor Grigorescu, str. Pictor Andreescu, str. Ramadan, amenajare autobază str. Gloriei. De asemenea, tot în cadrul proiectului vor fi amenajate piste pentru bicicliști, trasee pietonale, spații verzi, vor achiziționate autobuze nepoluante, stațiile de transport public vor fi reamenajate și modernizate și nu în ultimul rând va fi creat un sistem de management al traficului. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 63.703.883,71 lei, iar din această sumă, contribuția Primăriei Giurgiu este de 2% , adică 1.274.077, 68 lei la care se adaugă 1.145.515,71 lei cheltuielile neeligibile.
– ”Modernizarea infrastructurii de transport public în zona Estică a municipiului Giurgiu”. Proiectul presupune reabilitarea străzilor: bd. Academician Marin Voiculescu, str. 1 Decembrie 1918, str. Digului, str. Unirii, str. Aleea Plantelor, str. Voestalpine adiacent Verigă. Proiectul este asemănător cu cel menționat mai sus,iar valoarea cererii de finanțare este de este de 36.512.930, 53 din care valoarea neeligibilă este în cuantum de 544.357,69 lei, iar contribuția primăriei Giurgiu este de 1.263.729,21 lei la care se adaugă costurile neeligibile.
– ”Infrastructură șoseaua Alexandriei” – Proiectul presupune aceleași investiții de modernizare și reabilitare menționate la proiectele anterioare, valoarea totală a acestui proiect fiind de 9.991.067, 50 lei din care valoarea neeligibilă este de 6.874.023,39 lei. Cofinanțarea municipiului Giurgiu este de 2% din valoarea eligibilă, respectiv 62.340,89 lei la care este adăugată cheltuiala neeligibilă.

Pe ordinea de zi a ședinței au fost supuse atenției consilierilor patru proiecte de hotărâre, plus alte două suplimentare, toate fiind aprobate cu unanimitate de voturi.