Parlamentul European dezbate aderarea României la spațiul Schengen

0
240

Europarlamentarul Dan MOTREANU va participa în perioada 3-6 octombrie la sesiunea plenară a Parlamentului European la care se vor discuta o serie de subiecte foarte importante pentru viitorul țării noastre:

„- Aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen. Parlamentul European urmează să solicite ca spațiul de călătorie fără frontiere să fie extins pentru a include România și Bulgaria cât mai curând posibil. În cadrul dezbaterii cu Comisia și Consiliul, vom solicita ca spațiul Schengen să fie finalizat rapid, prin extinderea la toate statele membre ale UE care doresc să participe.

O rezoluție va fi supusă la vot în sesiunea plenară din 17-20 octombrie.

– O rezoluție în care vom evalua propunerile prezentate de Comisia Europeană pentru a proteja consumatorii și întreprinderile de creșterea costurilor energiei.

– Un răspuns ferm față de escaladarea războiului de către Rusia şi pregătirile sale de a anexa teritorii ucrainene.

– Cea mai recentă criză de securitate provocată de mai multe scurgeri de gaze din conductele Nord Stream în Marea Baltică.

– Noua lege de instituire a unei soluții unice de încărcare pentru telefoanele mobile, tablete și alte produse electronice portabile în UE.

– Acordurile provizorii privind consolidarea capacității UE de a preveni și controla bolile transmisibile și de a aborda amenințările transfrontaliere la adresa sănătății.”

(Dan Motreanu, europarlamentar liberal și vicepreședinte PNL)