Ministerul Mediului plafonează prețul lemnului de foc! 85% din cetățenii de la țară se încălzesc cu așa ceva…!!

0
301

Ministerul Mediului va propune acordarea unei subvenții de 150 de lei pentru metrul cub de lemne de foc, iar limita maximă pentru o gospodărie va fi de cinci metri cubi.

„În România, peste 3 milioane de gospodării se încălzesc la acest moment cu lemn de foc sau cu produse derivate din lemn, în contextul în care în mediul rural, numărul de gospodării în care se utilizează lemnul de foc drept mijloc de încălzire este de peste 2,5 milioane de gospodării şi constituie 85% din gospodăriile înregistrate în mediul rural, gospodării din mediul rural cu venituri sub media națională”, susține Executivul.

Decizia finală în privința voucherelor care ar urma să fie împărțite de primăriile din țară nu a fost încă luată, au precizat surse din Coaliție, dar ajutorul pentru lemne va fi oferit „într-o formă sau alta”.

„În scurt timp, totul va fi aprobat în Guvern. Nu putem lăsa jumătate din populația României fără un ajutor. Trebuie să găsim însă formula corectă, pentru că sunt zone care depind de lemnul de foc mai mult decât altele. De asemenea, sunt zone de munte unde se consumă mai mult lemn de foc.

Creșterea, conform propunerii pe care o vom înainta, ar trebui compensată cu o sumă de 150 de lei pe metrul cub pentru lemn de foc pentru persoanele care cumpără cu factură lemnul de foc și aceste persoane trebuie să facă dovada că au achiziționat lemn de foc. Vom propune ca limita pentru cantitate să fie de 5 metri cubi”, a dezvăluit  Ministrul Mediului, Tanczos Barna, pentru Europa Liberă.

(Jurnal)