Parlamentarii și membrii guvernului din Bulgaria renunță la salarii pe durata stării de urgență

0
272

Parlamentarii bulgari au votat ieri donarea propriilor salarii pentru lupta împotriva coronavirusului, începând cu data pe 1 aprilie și până când se va încheia starea de urgență, anunță Novinite.com.

Propunerea a venit de la partidul de centru-dreapta GERB (Cetățenii pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei), aflat la putere, și a fost susținută de 170 de parlamentari și toate grupurile parlamentare.

Astfel, salariul net al tuturor senatorilor și deputaților, dar și cel al membrilor guvernului, va fi transferat într-un cont al Ministerului Sănătății, banii urmând să fie folosiți pentru lupta împotriva epidemiei de coronavirus.

Partidul Socialist și Mișcarea pentru Drepturi și Libertăți, ambele aflate în opoziție, au insistat ca măsura să se aplice și membrilor cabinetelor politice. Totodată, Patrioții Uniți (partenerul minoritar din coaliția de guvernare) a cerut președintelui și vicepreședintelui să își doneze salariile.

Între timp, măsurile stării de urgență în Bulgaria se prelungesc până la data de 13 mai, după cum ne informa corespondentul nostru la Ruse, Simeon Trifonov. De asemenea, acesta a mai precizat că, de la debutul pandemiei, în județul Ruse (Bulgaria) au fost înregistrate doar trei cazuri de infectare cu noul coronavirus.

(Jurnal)