Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat la finalul unei videoconferințe cu liderii din teritoriu, că parlamentarii partidului vor dona jumătate din indemnizație pentru a sprijni achiziția de echipamente medicale.

 Ciolacu susține că liderii din teritoriu i-au transmis că lipsesc echipamentele de protecție și testele pentru coronavirus.

Toți parlamentarii PSD au decis că vor dona 50% din indemnizațiile lor pentru a sprijini achiziția urgentă de echipamente medicale”, a declarat Ciolacu.

În discuția cu liderii din teritoriu, o bună parte dintre ei și președinți de consilii județene sau aleși locali, aceștia s-au plâns că nu ar fi fost trimise suficiente resurse de la centru.

Singurul ajutor pe care guvernul l-a dat în majoritatea județelor s-a rezumat la 50 de costume de protecție și în jur de 100-200 de măști, necesarul pentru o zi. Majoritatea spitalelor nu au teste pentru coronavirus. Sunt județe care ne-au spus că sunt mulți oameni care au iești din carantină și nu au fost testați. Fac un apel către guvern și președinte să trimită urgent teste pentru spitale. Spitalele au bani, dar trebuie să aibă de unde să cumpere”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ciolacu cere și modificarea legii, astfel încât primăriile și consiliile județene să poată aloca bani pentru echipamente medicale.

„Solicit  modificarea urgentă a cadrului legal astfel încât primăriile și consiliile județene să poată aloca bani pentru echipamentele medicale. (…) Trebuie să luăm măsuri mai clare pentru protecția persoanelor în vârstă. Colegii mei din județe au luat deja măsuri să îi ajute”, a mai declarat președintele interimar al PSD.

(Jurnal)