O rază de lumină in sufletele bolnavilor Spitalului Județean de Urgență Giurgiu a fost adusă, în aceste zile, de preotul paroh al bisericii „Sf. Pantelimon” din curtea unității sanitare giurgiuvene, Liviu Mihail Neacșu. Așa cum a făcut mereu, de câte ori a fost nevoie,  preotul Neacșu a vizitat saloanele, a stat de vorba cu cei internați, și le-a mai alinat suferința și singurătatea.

„Este greu pentru pacienții Spitalului, mi-au mărturisit astăzi, să nu poată fi vizitați de familiile și prietenii domniilor lor, așa cum se intâmpla odinioară. Sunt izolați de tot ceea ce inseamna exteriorul spatiului spitalicesc; de părinți, de copii, de rude și prieteni. Insă o mângâiere au din partea cadrelor medicale și a Sfintei Biserici, prezentă necondiționat prin dragostea nevrednicului slujitor. Ne-am rugat împreună, I-am binecuvântat, i-am încurajat și i-am asigurat că familiile lor îi așteptă acasă pentru a petrece împreună CRĂCIUNUL.


Să ne rugam pentru pacienții Institutelor Spitalicești, pentru cei ce sunt suferinzi pe patul de boală, în spital sau la casele lor, pentru cadrele medicale mult încercate în această grea perioadă a existenței noastre.
Binecuvăntări de sănătate și pace, de la Biserica Spitalului- „Sf.Doctor si Tamaduitor Pantelimon și a Soborului Sf.Arhangheli”! Post binecuvântat!”, a transmis părintele Liviu Neacșu pe pagina sa de Facebook.

(Jurnal)