autocar-plin-cu-marfa-de-contrabanda-oprit-de-politisti-in-vama-veche-137919   Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit peste 2.000 flacoane de parfum, cosmetice, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, pe care patru cetățeni români și trei cetățeni turci au încercat să le introducă ilegal în țară. 

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute.

* Astfel, în data de 25.09.2016, în jurul orei 11:00, polițiștii de frontieră au selectat pentru control un autocar, la volanul căruia se afla un cetățean turc.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele personale ale cetăţeanului turc Mehmet T., 1.166 bucăţi produse cosmetice, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

* Câteva ore mai târziu, la același punct de trecere a frontierei, au fost descoperite într-un autocar şi într-un autoturism, 217 flacoane de parfum şi 53 perechi de încălțăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetăţean turc şi unul român, în vârstă de 54 de ani, respectiv 40 de ani, au încercat să le introducă ilegal în țară.

Aceştia au declarat că au cumpărat bunurile dintr-un centru comercial din Bulgaria cu scopul de a le comercializa.

* Și în data de 24.09.2016, polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit în cala a trei autocare şi în portbagajul unui autoturism, 641 flacoane cu parfum, 56  perechi pantofi sport, 185 articole vestimentare şi 90 genţi damă, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Posesorii bunurilor, trei cetățeni români şi un cetăţean turc, cu vârste cuprinse între 30 şi 68 de ani, au declarat că le-au achiziționat dintr-un bazar din Istanbul – Turcia,  cu scopul de a le comercializa în România.

Niciuna dintre cele şase persoane depistate de poliţiştii de frontieră cu produse susceptibile a fi contrafăcute nu deținea documente de proveniență sau certificate de calitate pentru bunurile respective, fapt pentru care produsele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută  şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998.