Liliana-Ciobanu-e1441821173511

Deputatul independent de Giurgiu, Liliana Ciobanu, s-a adresat preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, căruia i-a solicitat un raport asupra activităţii societăţilor de asigurări cu capital străin care funcţionează în România.

În interpelarea trimisă pe acest subiect, parlamentarul giurgiuvean i-a comunicat preşedintelui ASF că susţine revendicările transportatorilor, deoarece nivelul RCA este mult prea mare în raport cu costul vieţii din România.

Liliana Ciobanu a mai subliniat în document că românii trebuie să ştie de la ASF de ce nu mai există societăţi de asigurare cu capital autohton, şi de ce piaţa asigurărilor este dominată de firmele din Austria.

În finalul interpelării, deputatul de Giurgiu a formulat următoarele întrebări către preşedintele ASF: „1. Câte firme de asigurări operează în prezent în România?; 2. Câte firme de asigurări cu capital străin funcţionează în România, câte sunt austriece şi ce valoare a pieţei controlează acestea?; 3. Care este procentul societăţilor de asigurări intrate în faliment şi insolvenţă, precum şi motivul producerii acestor situaţii?”

(Biroul de Presă al deputatului independent – Liliana CIOBANU – 26 septembrie 2016)