Părerea unui expert bulgar: ”Noul val al Pandemiei va lovi imediat după petrecerile de Revelion…Vom înregistra un nou vârf pe 4 sau 5 ianuarie…”

0
243

Bulgaria, ţară cu procentul cel mai mic de vaccinare împotriva coronavirusului, învecinată cu noi  și pe la Giurgiu, a anunțat că va reduce de la 6 la 3 luni termenul prevăzut între schema completă de vaccinare anticoronavirus şi administrarea dozei booster (a treia, în general), după cum a anunţat joi inspectorul sanitar şef al ţării, Anghel Kuncev.

Noul val care afectează acum Europa Occidentală ne va lovi imediat după petrecerile de Revelion şi vom înregistra un nou vârf pe 4 sau 5 ianuarie”, a prognozat  un expert bulgar.

Kuncev a menţionat că, din cauza răspândirii variantei mai contagioase, Omicron, autorităţile bulgare vor aproba în următoarele zile o nouă legislaţie privind doza booster. Până acum, Bulgaria nu a confirmat prezenţa variantei Omicron pe teritoriul său, dar există însă câteva cazuri suspecte, aflate deocamdată în analiză, scrie Agerpres.

Doar 27,1% din cele 6,8 milioane de locuitori ai Bulgariei au primit schema completă de vaccinare, mult sub media de vaccinare din blocul comunitar, care se situează la 67,8%.

Și în România autoritățile se așteaptă ca după aceste sărbători numărul celor infectați să crească și evident numărul  persoanelor internate la Terapie Intensivă.

Ministrul Sănătății, dr. Rafila , plecând de la premisa că în țară la acest moment suntem vreo 15 milioane, restul fiind plecați în afară, estimează că din cifrele centralizate,  România ar fi pe jumătate vaccinată, deja o parte din populație injectându-se cu a treia doză.

(Jurnal)