PARADOXAL! Există și o parte bună a PANDEMIEI…!?

0
983

Credeți sau nu, deși pare sinistru, Pandemia de Coronavirus- 19 are și o parte bună! Afirmația   este susținută de câteva date statistice… 

 Conform cifrelor primite din partea Ministerului Afacerilor Interne, odată cu instaurarea stării de Urgență cu toate interdicțiile acesteia privind circulația pe stradă, rata infracționalității este în scădere, respectiv cu minus 52% la furturi, 39% la distrugeri, iar la accidente rutiere cu un minus de 72%!

Evident că cifrele se referă la infracțiunile la nivel național. Perioada de comparație este ultima săptămâna din martie 2019 cu ultima săptămână din martie 2020. 

În schimb se mențin crescute cazurile încălcărilor Ordonanțelor Militare emise în toată această perioadă.

Poliția roagă totodată cetățenii să nu mai dea crezare  mesajelor fanteziste care circulă pe Facebook și să se informeze numai din surse credibile!

Menționăm că aceste mesaje sunt de tip fake news, inclusiv cele care susțin  că furturile sunt în creștere.

Totodată sunt voci care susțin faptul că situația pozitivă este doar temporară și că imediat ce se va ridica starea de Urgență rata infracționalității va înregistra o  escaladare fără precedent, ținând cont de istoricul infracțional extrem de bogat al multora dintre conaționalii noștri,  recent reîntorși de peste granițe: tâlhari, hoți, proxeneți, spărgători de bancomate, prostituate etc.

 Comisar de poliție Georgian Drăgan, purtător de cuvânt în Ministerul Afacerilor Interne, spunea pe site-ul DC News:   Recomandăm cetățenilor să se informeze din surse oficiale și să nu distribuie pe rețelele de socializare informații neverificate. Polițiștii sunt la datorie 24 de ore din 24 pentru a asigura liniștea cetățenilor!

(Jurnal)