Papa Francisc a primit cadou, un Duster 4×4, modificat special pentru nevoile de mobilitate ale Suveranului Pontif, după arată compania Renault, în cadrul unei întrevederi la Vatican.

Constructorul de automobile Groupe Renault i-a donat Sanctității Sale Papa Francisc un Duster 4×4, special proiectat pentru a răspunde exigențelor de mobilitate ale Papei.

Vehiculul a fost livrat miercuri, la Vatican, de către Christophe Dridi, director general Groupe Renault România, președinte-director general Automobile Dacia SA, și de către Xavier Martinet, director general Groupe Renault Italia, într-o întrevedere cu Francisc.

„Papamobilul” are culoarea albă la exterior și bej în interior.

Modelul, bazat pe Dacia Duster, are 4,34 metri lungime și 1,80 metri lățime.

Vehiculul a fost transformat de către Departamentul Prototipuri și echipa Adaptări Speciale de la Dacia, în colaborare cu carosierul Romturingia.

Versiunea adaptată are 5 locuri, iar bancheta din spate este prezentată ca fiind foarte confortabilă. Vehiculul integrează soluții specifice și accesorii concepute pentru utilizările care i se vor da de către Vatican: pavilion cu deschidere amplă, suprastructură vitrată amovibilă, gardă la sol cu 30 mm mai joasă față de cea a modelului standard, pentru facilitarea accesului la bord, și elemente de susținere atât la interior, cât și la exterior.

Mașina a fost considerată „partener de încredere Papei Francisc în timpul vizitei în România”, arată reprezentanții companiei.

Prin această donație făcută Sanctității Sale, Groupe Renault își reînnoiește angajamentul puternic și continuu de a plasa Omul în centrul priorităților sale„, a declarat Xavier Martinet, director general Groupe Renault Italia.

(Jurnal)