Casa de Monede aduce un omagiu poporului român cu medalia comemorativă oficială Ștefan cel Mare, înnobilată cu aur pur 999/1000. Costul monedei este de 99 LEI + 29 lei taxe de ambalare și expediere.

Informații despre monedă

Domnitor al Moldovei, Ştefan cel Mare a fost un voievod chibzuit, cucernic şi viteaz. O personalitate marcantă a istoriei României, înzestrată cu mari calităţi de om de stat, diplomat şi conducător militar, ce i-au permis să treacă cu bine peste momentele de criză majoră, generate de intervenţiile militare ale statelor vecine.

Ştefan cel Mare a condus vreme de 47 de ani, timp în care Moldova a atins apogeul dezvoltării sale statale, cunoscând o perioadă îndelungată de stabilitate internă, prosperitate economică și liniște socială.

Medalia comemorativă oficială a fost bătută la cea mai înaltă calitate numismatică PROOF, conform cerințelor celor mai exigenți colecționari. Emisiunea este strict limitată la numai 5 000 de colecții la nivel mondial. Medalia comemorativă Ștefan cel Mare se livrează împreună cu certificatul de autenticitate, ce garantează calitatea superioară și originea, alături de un album de colecție…

(Jurnal)