Pandemia scade prețul carburantului la pompă ! Ce se va întâmpla în continuare…

0
216

Impactul pandemiei se  observă și  în ceea ce privește prețurile carburanților. Din cauza  coronavirusului, prețurile au scăzut odată cu cele din toată Europa în această perioadă, cât  și datorită restricțiilor impuse de autorități în România.

Ce se va întâmpla cu prețurile la pompă

 Preţurile carburanţilor au scăzut în Europa în această perioadă, în contextul pandemiei,  iar în România, la pompă în acest moment, un litru de benzină costă în jur de 4,5 lei, iar litrul de motorină între 4,7 și 4,8 lei. Specialiștii sunt foarte atenți cu ce se întâmplă pe piața de profil și au observat că datorită pandemiei cererea mondială de petrol a fost afectată.

Arabia Saudită a declanșat un război al preţurilor ce a dus la ieftinirea consistentă a carburanţilor. De asemenea, această piaţă a fost afectată de decizia Arabiei Saudite de a reduce preţul ţiţeiurilor, adoptând o altă strategie, mai ales după negocierile eşuate care au avut loc între OPEC și Rusia. 

Prețurile benzinei scad rapid, determinate nu numai de pandemia coronavirusului ci și războiul prețurilor dintre Arabia Saudită și Rusia. Aceasta înseamnă serioase economii pentru șoferi. Beneficiile însă ar putea fi umbrite de costul economic atât al focarului viral, cât și al prăbușirii prețurilor brute.

Prețurile la petrol au atins vineri,  3 aprilie, un nou nivel scăzut la 2,30 USD, cu posibilitatea ca în săptămânile următoare prețurile să scadă și mai mult. Este remarcabil, având în vedere că, de obicei, prețurile urcă în această perioadă a anului.

(Jurnal)