Pandemia COVID 19 a făcut ca toate statisticile să scadă

0
121

Numărul nou-născuților vii, al căsătoriilor, divorțurilor sau chiar al deceselor a scăzut, la nivelul județului Giurgiu, în luna mai a acestui an (cea mai recentă raportare postată pe site-ul Direcției Județene de Statistică), față de aceeași lună a anului trecut.

Dacă anul trecut, în luna amintită, numărul născuților vii la nivel de județ era de 194, anul acesta numărul a scăzut la 145. Tot în scădere, așa cum am menționat mai sus, sunt și decesele, de la 327 la 323. Din păcate, aceste cifre dau o creștere a sporului natural negativ (diferența dintre numărul născuților vii și al deceselor), de la -133 la -178.

Pandemia de coronavirus, precum și regulile impuse de legislație (număr limitat de invitați, într-o perioadă chiar interzicerea efectuării de căsătorii) a făcut să scadă drastic numărul celor care au spus DA în fața ofițerului de stare civilă, în luna mai a acestui an: doar 27 de cupluri, față de 162, câte au fost în luna mai a anului trecut.

Probabil că aceeași pandemie i-a făcut pe mulți să se redescopere, să învețe să își iubească din nou partenerul, astfel că numărul divorțurilor s-a diminuat, și el, în luna analizată de statisticienii giurgiuveni: 14 cupluri s-au separat, față de 34, cu un an în urmă.

(Jurnal)