Într-o discuție avută recent cu conducerea societății Giurgiu Servicii Locale , respectiv cu directorul acesteia, Silvian Dumitrache, aceștia reclamau faptul că distrugerile mobilierului stradal aduc un prejudiciu important locuitorilor acestui oraș dincolo de inconfortul vizual pe care ni-l oferă săptămână de săptămână, bandele de vandali din Municipiu. 

De foarte mult timp Administrația locală se confruntă cu probleme care aduc un prejudiciu destul de însemnat în ceea ce privește bugetul local. Mobilierul stradal : coșuri de gunoi, bănci și alte echipamente montate pe străzi sau în parcurile din orașâ, sunt vandalizate sistematic… Unele dintre ele, atât de rău încât trebuie înlocuite cu altele noi.

Potrivit conducerii Giurgiu Servicii Locale se pare că acest fenomen a fost extins și în stațiile de autobuz, amenajate de aproximativ un an și care deja au început să sufere distrugeri majore din cauza celor care nu respectă bunurile ce aparțin Domeniului Public.

În acest context administrația locală din Giurgiu un apel către cetățenii, să dea dovadă de simț civic și de un comportament adecvat în comunitatea în care trăiesc ,  să condamne și să semnaleze, de fiecare dată astfel de acte reprobabile.

 Totodată conducerea GSL precizează că agenții Poliției Locale sunt îndreptățiți, prin hotărâre de Consiliu Local, să aplice amenzi cuprinse între 500 și 1000 de lei tuturor celor care distrug bunul public.

De asemenea, cei care asistă la astfel de acte de vandalism , sunt rugați să apeleze la numărul de telefon al centralei Direcției Poliției Locale – 0246.274.668 pus la dispoziția cetățeanului 24/24 de ore.

În speranța că aceste probleme vor lua sfârșit fără a se recurge la amenzi, municipalitatea și Giurgiu Servicii Locale mulțumește tuturor cetățenilor acestui oraș care vor să trăiască într-un mediu curat și liniștitne – mai preciza directorul GSP, Silvian Dumitrache

(Jurnal)