ONORANT! Un medic din Spitalul Județean de Urgență Giurgiu a fost invitat la un important Congres internațional

0
1056

Spitalul Județean de Urgență Giurgiu a marcat, anul acesta, o premieră:  o invitație adresată unui medic de aici, dr. Horațiu VULTUR, pentru a participa la Conferința Mondială de Pediatrie, Neo-natologie și Ginecologie, ce a avut loc în Dubai.

Foto: Dr.HorațiuVultur, decupat ca imagine,
din grupul invitaților la Congresul Internațional.

Medicul pediatru,  specializat în tratarea bolilor rare (talasemie sau hemofilie), a fost  și coordonatorul Centrului din Giurgiu pentru tratarea acestor boli, unde circa 20 de copii (atât din județul nostru, dar și din alte părți ale țării) sunt consultați, diagnosticați și tratați aproape zilnic.

În mod normal, la asemenea evenimente participă un număr de  peste 15.000 de medici din toată lumea, dar anul acesta, din cauza pandemiei, au fost prezențâi  doar 8.000,  în sistem on-line și doar lectorii au fost invitați fizic – ne declara dr. Vultur.

Am prezentat o lucrare prin prisma studiilor din Spitalul Giurgiu, în premieră pe bolile acestea, cu alți colegi specializați pe boli rare și cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății din Israel.  Am dezbătut tot ce înseamnă puncte de pornire, tratamente, soluții  pentru boli rare. A fost o zi dedicată acestor patologii, fiind prezenți șase lectori, toți  invitați pentru a dezbate aceste subiecte. Putemspune că a fost o premieră pentru Spitalul județean de Urgență Giurgiu să fie prezent la un eveniment de un asemenea  nivel.” – a mai declarat dr. Horațiu Vultur.

(Lincan Ana)