De vorbă cu primarul din Adunații Copăceni, Daniel Rusu, despre noul său proiect de suflet, înființarea unui centru pentru copii speciali

0
114

Zilele trecute, discutam cu primarul din Adunații Copăceni despre unul dintre viitoarele sale proiecte și despre impactul pe care acesta îl poate avea în rândul copiilor cu nevoi speciale.

Acesta ne declara că: „Am supus spre aprobare Consiliului Local un proiect privind construcția unui centru de tratament pentru copii cu nevoi speciale în satul Varlaam”.

Centrul va fi înființat în colaborare cu Consiliile Județene Ilfov și Giurgiu, primăria din Adunații Copăceni urmând a pune la dispoziție doar terenul. Acest centru va oferi servicii gratuite pentru toată zona de sud a Bucureștiului.

Centrul se va întinde pe o suprafață de 1.000 mp, fiind unul dintre cele mai mari centre de acest gen din sudul țării. Este un proiect extrem de ambițios de la care primarul așteaptă implicare și sprijin din partea tuturor consilierilor locali.

Din păcate însă, lucrurile nu au stat chiar așa.

Daniel Rusu ne spunea: „Fiind vorba de copii, am fost sigur că va fi lăsat la o parte orice orgoliu, iar documentul va fi aprobat chiar și de către consilierii USR, cei care la fiecare ședință votează împotriva oricărui proiect de dezvoltare. În urma prezentării oferite consilierilor, domnul profesor Constantin Ciucă, fost viceprimar al comunei, a înțeles problema și a votat contra ordinelor primite de la Târnăcop, adică a votat în favoarea acestui proiect. Acest lucru a stârnit mânia fratelui lui Târnăcop, Costel Ciclopul, care a pornit procedura de eliminare a domnului Ciucă din rândul consilierilor locali”.

Stau să mă întreb, dacă acești indivizi nu se gândesc nici măcar la niște copii cu nevoi speciale, ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi ajuns în conducerea primăriei? Oare unde eram acum?”- a mai adăugat primarul din Adunații Copăceni.

Le dorim atât primarului, cât și tuturor consilierilor multă putere de muncă și să de-a Dumnezeu ca acest proiect să fie doar începutul unui lung șir de proiecte care să schimbe doar în bine viața tuturor locuitorilor comunei giurgiuvene.

(Ana Magheru)