FullSizeRenderOlimpica Teodora Ciulică s-a născut la data de 31 august 1999, în Giurgiu. În prezent, este elevă la Colegiul Naţional ”Ion Maiorescu” din municipiu, în clasa a-XI-a, profilul matematică-informatică.

În anul 2016, tânăra a participat la Olimpiada Naţională a Sporturilor Şcolare, la categoria tenis de masă, reuşind performanţa de a obţine Menţiunea 6.

Îndrăgostită de acest sport, Teodora ne-a mărturisit că l-a practicat timp de 9 ani în cadrul CSM Giurgiu, sub coordonarea antrenorului Mirela Ciobanu, dar şi pe parcursul şcolii, pregătită fiind de prof. Ion Baiarac. Acesta din urmă, fiind conştient de potenţialul tinerei a ales-o pentru a participa la olimpiada mai-sus menţionată.

Întrebată ce ar trebui să facă un elev pentru a deveni olimpic, Teodora ne-a răspuns că în opinia sa, acesta trebuie să se dedice materiei alese şi să muncească din greu pentru a atinge performanţe deosebite. Bineînţeles, trebuie să fie pasionat de materia pentru care a optat, nu să facă acest lucru doar pentru că aşa vor părinţii, spre exemplu. Să ajungi la performanţe este greu, dar îţi dai seama că tot efortul merită atunci când începi să câştigi premii, ne mai spunea tânăra olimpică.

În ceea ce priveşte planurile sale profesionale, aceasta ne-a mai mărturisit că, în ciuda pasiunii pentru tenis, se gândeşte să urmeze o facultate cu profil economic, deoarece este pasionată în acelaşi timp şi de matematică, materie la care învaţă foarte bine.

O felicităm pe Teodora pentru reuşitele obţinute şi îi urăm mult succes mai departe, pe toate planurile vieţii!

(Teodora Nicolau)