13321863_1742367559337756_8581071350607946533_nContinuăm în acest număr cu un nou elev giurgiuvean ce s-a distins prin rezultatele la învăţătură. Olimpicul Alexandru-Marian Buză s-a născut la data de 30 octombrie 1999, în prezent este elev în clasa a-XI-a la Liceul Teoretic ”Tudor Vianu” din municipiu, iar anul trecut a participat la Olimpiada Naţională de Tehnologia Informaţiei, obţinând medalia de bronz. Discutând cu tânărul olimpic, am aflat că a ales această materie spre aprofundare pentru că este pasionat şi captivat de tot ceea ce înseamnă domeniul informaticii: Am ales această materie deoarece simt că mă relaxează. Să afli cum se creează o pagină web sau un program este cu adevărat fascinant. Să creezi propriile tale pagini web sau programe şi să vezi că sunt folosite de alte persoane provoacă un sentiment mai mult decât plăcut. Am avut două doamne profesoare foarte bune în clasa a-IX-a, Ionela Rotaru si Angela Bălan, cu care m-am pregătit intens pentru aceasta olimpiadă, inclusiv în weekeduri şi în timpul vacanţelor. Aceşti îndrumători mi-au explicat în mod eficient metodele de rezolvare. În clasa a-X-a, doamna Rotaru a plecat de la Liceul ”Tudor Vianu”, iar pregătirea am realizat-o alături de doamnele profesoare Mirela Boţoroagă, Angela Balan şi Maria Cuciuch. Chiar dacă am simţit lipsa doamnei profesoare Rotaru, am ţinut legătura cu dânsa pe Facebook, m-a ajutat cu exerciţii, site-uri cu tutoriale, formule, HTML, etc. Sub îndrumarea doamnei Bălan am învăţat extrem de bine să folosesc programul Excel, iar alături de celelalte două doamne profesoare programele Power-Point şi Word. Pe parcursul primilor doi ani de liceu, am simţit că aceste doamne profesoare se comportau cu noi exact ca într-o familie şi că suntem cu adevărat uniţi. Cred că atmosfera călduroasă din timpul pregătirii a reprezentat un stimul pentru mine!, ne spunea Alexandru.

Întrebat cum ar trebui, în opinia sa, să procedeze un elev pentru a deveni olimpic, tânărul ne-a mărturisit că este nevoie de foarte multă pregătire şi de foarte multă practică, dar dacă materia aleasă îl fascinează cu adevărat pe respectivul elev, timpul va trece foarte repede şi într-un mod extrem de plăcut. 

În ceea ce priveşte planurile profesionale, Alexandru Buză ne spunea că îşi doreşte să urmeze cursurile Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti, bineînţeles pentru că este pasionat de acest domeniu şi este convins, în acelaşi timp, că meseria de it-ist este una de perspectivă.

Îi dorim mult succes tânărului olimpic în realizarea tuturor visurilor sale!               

(T. Nicolau)

1 COMENTARIU