Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, prezentă la reuniunea femeilor PSD din Mamaia, avertizat că pensionarii și bugetarii trebuie să „știe ce îi așteaptă” dacă PSD nu va rămâne la guvernare.

Olguţa Vasilescu  a avertizat că pensiile şi salariile vor fi scăzute în cazul în care Opoziţia ar câştiga următoarele alegeri. Ministrul a recunoscut că există probleme cu bugetul pentru plata pensiilor , dar  a dat vina pe întârzierea rectificării bugetare.

S-a vorbit mult despre faptul că cei care au dobândit boli profesionale de asemenea vor fi discriminaţi în viitor. Nu se pune problema aşa, dar mergem pe un proiect de lege care va ţine cont mai mult de contribuţii şi atunci persoanele care au lucrat mai puţin de 15, 10 ani vor primi 400-500 de lei pensie şi atunci sigur că vor fi dezavantaje. Legea se aplică etapizat, se va merge pe punctul de pensie, din 2021 intră noua formulă de calcul, toate aceste dezechilibre vor fi atunci corectate. Alte discuţii sunt că de ce nu aplicăm din 2019, toate aceste persoane nu au habar cum se calculează o pensie”, a declarat ministrul Muncii.

Olguţa Vasilescu i-a avertizat pe pensionari că dacă PSD nu va mai fi la guvernare, le vor fi tăiate pensiile sau impozitate. Iar bugetarilor le vor fi reduse salariile.