Sfârșitul acestei săptămâni va fi marcat de precipitații și de o masă de aer rece în toate regiunile țării, urmare a faptului că  ciclonul OLAF, care vine din zona Italiei, va trece pe la periferia României. Aceleași temperaturi scăzute vor marca și începutul săptămânii viitoare, avertizează meteorologii.

„Deplasarea ciclonului OLAF este spre zona țării noastre, spre zona balcanică, dar pe noi ne va afecta doar cu o periferie a lui, cu precipitații spre sfârșitul săptămânii și începutul săptămânii viitoare. Vom avea o pătrundere de aer mai rece, astfel că temperaturile vor fi în scădere în toate regiunile țării”, au explicat specialiștii. 

Iarna își va intra în drepturi din ianuarie

Deși România va fi ferită de temperaturile foarte scăzute în perioada următoare, vor mai fi situații în care aerul rece va pătrunde la noi în țară. Iarna își va intra pe deplin în drepturi abia din luna ianuarie, mai precizează specialiștii.

„Conform estimărilor, în decembrie s-ar putea să ne mai lovim de perioade în care va fi rece, și vor putea să apară ninsori și prin zonele joase, nu doar la munte. Adevăratele ninsori, în schimb, vor apărea în lunile ianuarie și februarie, când vom avea intercalate și perioade calde”, au mai spus meteorologii.