Despre acţiunile grupului „Sufletişti în UK şi Europa”, s-a scris în paginile publicaţiei noastre. Numai că, recent, liderul grupului, Daniel Iordache, a acceptat să ne divulge, în exclusivitate, un secret: printre cei care au donat sume de bani, astfel încât acţiunile să fie duse la bun sfârşit, se află şi doi cetăţeni britanici, care, până de curând, nu ştiau mare lucru despre România, iar despre Giurgiu auziseră doar de la Daniel Iordache.

Tony Bates şi Decklan Marks sunt cei doi care, auzind despre iniţiativa „Sufletiştilor”, au decis imediat să doneze şi ei sume de bani pentru ca micuţii din Giurgiu, România, să beneficieze de darurile oferite în prag de iarnă.

„Cei doi, un irlandez şi un englez, au dat dovadă de mult suflet pentru cauza noastră. Deşi auziseră de Giurgiu şi de copiii aflaţi în centre doar de la mine, nu au stat pe gânduri şi au răspuns imediat, donând, fiecare, sume de bani în conturile copiilor. Le mulţumesc pe această cale, prin intermediul dumneavoastră, şi sper ca gestul lor să fie un exemplu şi pentru alte persoane, potente financiar”, declara, pentru „Jurnal Giurgiuvean”, Daniel Iordache.

Dintr-o scurtă discuţie telefonică avută cu Tony Bates, acesta ne-a mărturisit faptul că gestul său ar fi vrut să fie anonim, că ceea ce a făcut a fost doar pentru că iubeşte foarte mult copiii, şi pentru că respectă atitudinea şi implicarea grupului „Sufletişti în UK şi Europa” în rezolvarea problemelor cu care se confruntă copiii şi bătrânii nevoiaşi din Giurgiu.

(Jurnal)