Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate OFICIAL: Trecerea Dunării cu bacul între Giurgiu și Ruse se reia din toamnă

OFICIAL: Trecerea Dunării cu bacul între Giurgiu și Ruse se reia din toamnă

0
OFICIAL: Trecerea Dunării cu bacul între Giurgiu și Ruse se reia din toamnă

Potrivit unui comunicat al Guvernului, joi, 29 septembrie, a fost semnat la Bucureşti, Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Bulgaria privind deschiderea la frontiera de stat româno-bulgară a punctului internaţional de trecere a frontierei Giurgiu Ruse în regim de bac.

În prezentul Act normativ se prevede înfiinţarea unui nou punct de trecere a frontierei la Giurgiu-Ruse, pentru transportul de vehicule şi pasageri cu bacul.

„Înfiinţarea unui nou punct de trecere a frontierei este justificată de intensificarea traficului pe la punctul de trecere a frontierei existent între Giurgiu şi Ruse, precum şi de creşterea duratei de aşteptare şi a blocajelor”, precizează Guvernul.

Trecerea Dunării cu bacul-ul pe la Giurgiu-Ruse a fost suspendată în urmă cu aproximativ 15 ani, iar de atunci, cea mai aglomerată vamă dintre România și Bulgaria a rezistat cu greu fluxului mare de trafic, mai ales vara sau în perioadele când Podul Prieteniei a fost în reparații.

Cozile de camioane de la vama Giurgiu-Ruse sunt foarte mari, se întind pe mai mulți kilometri blocând o bandă a Drumului Expres (Centura Giurgiu).

Pe de altă parte, reluarea curselor ar duce la scăderea încasărilor CNAIR din taxa de Pod, dar ar reduce mult timpul de așteptare.

Punctul de trecere a frontierei va fi deschis după ce cele două părţi vor asigura infrastructura adecvată, precum şi mijloacele tehnice şi materialele adecvate, echipamentul şi personal necesar, mai precizează Executivul României.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
52 %
1.9kmh
34 %
sâm
20 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
15 °
mie
5 °