Ocuparea abuzivă a parcărilor de domiciliu, printre cele mai frecvente contravenții ale giurgiuvenilor!

0
659

Conform unui comunicat remis redacției noastre de către Poliția locală Giurgiu,  în această perioadă au fost constatate 38 de fapte contravenționale din care 30 au fost sancționate cu amenzi, în valoare totală de 11.495 lei și 8 avertismente scrise.  Acestea au fost aplicate pentru :

– 14 amenzi pentru ocuparea abuzivă a parcărilor alocate de domiciliu, oprire/staționare în locuri interzise conf. O:U:G. 195/2002 și aprobată prin H.G. 1391/2006;

– 9 amenzi pentru deranjarea ordinii și liniștii publice (cerșetorie, satisfacerea nevoilor fiziologice în public, tulburarea liniștii publice prin strigăte și larmă după orele 22.00, consum de băuturi alcoolice pe domeniul public);

– 2 amenzi pentru parcarea pe trotuare și spații verzi, căutarea în pubelele municipale;

– 1 amendă pentru edificare de construcții fără autorizație;

– 4 amenzi  pentru alte acte și fapte prevăzute și interzise de lege .

              În această perioadă au fost preluate un număr de 20 sesizări telefonice, prin Dispeceratul instituției, cum ar fi: alarme la instituțiile de învățământ monitorizate, blocare căi de acces, ocupare abuzivă a locurilor de parcare reședință, deținute prin abonamente, etc.

              De asemenea, Poliția Locală a continuat activitatea de fluidizare a traficului rutier, internațional de mărfuri, în sistem integrat cu celelalte forțe colaboratoare, în sensul giratoriu de la intrarea în municipiu.

 Conducerea Direcției solicită cetățenilor municipiului Giurgiu, prin intermediul cotidianului nostru,  să apeleze Dispeceratul Poliției Locale Giurgiu pentru orice fapte care contravin legislației în vigoare, la numerele de telefon: 0246274668 și 0372735331.

(Jurnal)