O veste extraordinară! China e pe cale să ridice carantina!

0
250

Regiunea Wuhan (cu 67.800 de cazuri confirmate, 3.130 de pacienți decedați, recuperați în număr de 57.682 și pacienți activi 6.988), în acest moment este pe cale să ridice ”baricada” impusă de autorități, mai exact ridicarea carantinei impuse la începutul acestui an.

Conform autorităților chineze ziua în care barierele din Wuhan vor cădea defintiv nu pare să fie prea departe și, conform acelorași autorități, pentru prima oară de la începutul lui ianuarie, oraşul, în care s-a înregistrat imensa majoritatea a celor 3.130 de morţi chinezi, nu a semnalat joi nicio nouă contaminare cu coronavirus.

Unele restricţii de circulaţie încep să fie relaxate, iar în cartierele considerate ”fără risc epidemiologic”, locuitorii se pot deplasa din nou în interiorul reşedinţei – cu condiţia să nu se regrupeze.Unele întreprinderi esenţiale au fost de asemena autorizate să se redeschidă treptat.

Cu toate acestea în oraș, încă putem vedea oameni  care fac livrări şi vânzători ce reușesc să aprovizioneze aceste enclave urbane, dându-le sacii cu produse alimentare clienţilor de cealaltă parte a barierei, iar deplasarea în interiorul oraşului este o misiune imposibilă.

Bariere mobile impozante, din plastic  sau metal, sunt poziţionate în răscrucile strategice. Există o vorbă, ”speranța moare ultima!”, iar în cazul de față se pare că speranța a fost cea care a reușit să-i țină pe linia de plutire pe cei din Wuhan, iar viitorul, deocamdată părând sumbru, se pare că încet, încet, va reuși să-i aducă pe drumul cel bun.

(Jurnal)