Potrivit legislației în vigoare, fermierii mai pot completa și depune cererile unice de plată pentru anul 2018, până în ziua de sâmbătă, 9 iunie.

Depunerea documentelor, fără penalizări, a fost posibilă până la  data 15 mai 2018. Cei care nu au depus actele până la 15 mai dispun de o perioadă suplimentară de 25 de zile calendaristice, dar sunt penalizaţi pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. Cererile unice de plată pot fi depuse și după data de 15 mai, în termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă cererea unică de plată ar fi fost depusă până la data de 16 mai,  se precizează în Ordinul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 39/2018 privind aprobarea formularului-tip al cererii unice de plată pentru anul 2018.

Unde se depune cererea unică de plată

Documentul citat stabilește că cererea unică de plată se depune la centrele județene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), pentru fermierii care solicită la plată o suprafaţă de peste 50 hectare teren agricol, şi la centrele locale ale APIA, pentru fermierii care solicită la plată o suprafaţă de până la 50 hectare teren agricol. Ne-am dori ca Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Giurgiu, să  devină o instituție transparentă și să comunice presei informații care vizează    agricultura giurgiuveană și implicit  cei ce au această îndeletnicire.

(Jurnal)