Cazurile de infectare cu Covid s-au dublat în ultima săptămână, a anunțat luni, 1 august, Ministerul Sănătății. Specialiștii spun că putem conviețui cu pandemia, dar că trebuie să purtăm mască dacă vrem să ne ferim de variantele contagioase ale virusului, recomandare făcută în special persoanelor vulnerabile. 

La data de 01 august 2022, la nivelul județului Giurgiu, aveam depistate un număr de 45 de noi cazuri de COVID-19 și 30.094 de cazuri pozitive de la începutul pandemiei.

Am vorbit cu directorul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu despre înmulțirea cazurilor de Covid la nivelul județului și vă prezentăm în continuare ceea ce ne-a declarat, Dragoș CHIVU:

Sunt mai multe cazuri ce se pozitivează pe probe, undeva la 50-60%, zilnic, dar se tratează și acasă, nu neapărat în spital.

Aveam astăzi, 2 august, 25 de internări pe secția de boli infecțioase. Nu există cazuri grave. Putem spune că din 50-60 de probe, se pozitivează undeva la 60% zilnic.”

Întrebat despre gravitatea cazurilor internate, Dragoș CHIVU ne-a spus: „Momentan, cazurile internate sunt medii spre ușoare, însă gravitatea acestora o dă vârsta înaintată, dar și comorbiditățile de care persoana suferă.”

Zilele trecute s-a vehiculat că la Giurgiu a fost depistat un bărbat care a fost diagnosticat cu „variola maimuței”.

L-am întrebat pe directorul SJU Giurgiu despre acest caz și am fost surprinși să aflăm următoarele: „Cazul de variola maimuței de la Giurgiu nu s-a confirmat, a fost vorba de toxinfecție alimentară, nicidecum de variola maimuței”.

Iată cum o știre, neconfirmată din surse sigure poate ajunge un „fakenews”, putând provoca panică, mai ales în rândul apropiaților.

(Jurnal)