Deputatul liberal de Giurgiu, Gabriela Horga este de părere că cea mai importantă decizie politică a toamnei o reprezintă adoptarea Legii Educației.

Ministrul educației liberal, Sorin Cimpeanu, a pus în dezbatere publică pentru mai mult de o lună proiectele Legilor Educației. Acestea sunt rezultatul consultării ample și contribuției a peste 10.000 de specialiști, și propun o reformă radicală a sistemului de învățământ din România.

#România este în fața unei decizii politice extrem de importante. Cred că este absolut necesar să redăm demnitatea funcției cadrelor didactice și să creăm cadrul financiar, pentru a putea recruta absolvenți de studii superioare de top să rămână în învățământ, iar cu aceste obiective îndeplinite vom putea să ne dezvoltăm ca societate.

Legile includ #creșterea salariului în educație de la 6.500 de lei brut la 9.300 de lei brut.

Deși creșterea salariilor pentru cele peste 350.000 de cadre didactice din învățământ va fi un efort bugetar mare voi susține total această decizie pentru că este unica soluție pentru asigurarea competitivității României pe termen lung prin pregătirea serioasă a viitorilor absolvenți de către cadre didactice competente și plătite decent.”

(Gabriela Horga- deputat PNL Giurgiu)