O serie de fenomene antisociale au provocat întreruperea iluminatului public în zona Cărămidarii Vechi

0
313

În seara de 22 spre 23 ianuarie 2022, în municipiul Giurgiu, mai exact în zona Cărămidarii Vechi, cutiile electrice amplasate la baza stâlpilor de iluminat au fost vandalizate.

„Coşuri de gunoi vandalizate, bănci rupte, gunoi menajer depozitat pe domeniul public – o listă a ruşinii şi a dovezilor de „bună-credinţă” a unor giurgiuveni, care este completată, din păcate, cu vandalizarea cutiilor ce alimentează stâlpii de iluminat stradal.

Recent, pe strada Cărămidarii Vechi, iluminatul public stradal a fost întrerupt deoarece cutiile care sunt amplasate la baza stâlpilor şi în care se găsesc siguranţele electrice, au fost vandalizate.

Acesta este tabloul fenomenelor care persistă în municipiul Giurgiu şi se petrec aproape zilnic. Din fericire, unele persoane care adoptă astfel de practici sunt prinse şi sancţionate, însă echipajele care asigură ordinea şi siguranţa publică nu pot fi pretutindeni, tocmai de aceea implicarea comunităţii în stoparea acestor fenomene este necesară.

În ceea ce priveşte defecţiunea produsă aseară, pe Cărămidarii Vechi, echipele Giurgiu Servicii Publice au remediat-o, iar această intervenţie a atras costuri în plus pentru administraţia locală, bani care puteau fi cheltuiţi pentru lucruri folositoare şi benefice comunităţii giurgiuvene.

Rugăm cetăţenii care locuiesc în această zonă a oraşului, şi nu numai, dacă observă sau cunosc aspecte cu privire la săvârşirea acestor fapte, să sesizeze organele competente, pentru ca aceste persoane să poată răspundă penal.

Suntem răspunzători pentru comunitatea în care trăim, iar dacă faptele antisociale sunt semnalate la timp, veţi contribui la eradicarea acestor fenomene, care în ultima perioadă au luat amploare în municipiul Giurgiu.

Atragem atenţia asupra faptului că aceste „îndeletniciri” se pot sfârşi tragic, având în vedere tensiunea electrică, iar în acest caz, Primăria municipiului Giurgiu şi Giurgiu Servicii Publice nu îşi asumă responsabilitatea unui eveniment nefericit”.

(Jurnal)