În ultima vreme multe din discuțiile ce au captat interesul grupurilor de părinți din municipiu, în mediul virtual, au vizat dorința de a afla numele unui antrenor de dans și, eventual, de gimnastică, cu bune referințe, ce ar putea fi  recomandat copiilor mici și nu numai. Plecând de la comentariile și evaluările acestora, pe rețelele social media, am ajuns să o cunoaștem pe Flori IORDACHE cu care am avut un dialog extrem de interesant, pe care vi-l redăm în rândurile de mai jos.

Reporter: Care sunt începuturile de antrenor de dans sportiv?

Flori Iordache: Am început să predau arta dansului în anul 1996 în cadrul Școlii de Arte din Giurgiu și am avut bucuria și împlinirea ca din prima generație de copii pasionați de dans să se formeze o tânără coregrafă – Alina Cimpoieru, care a și îmbrățișat o carieră în arta coregrafică, având propria școală de dans și obținând rezultate remarcabile în tot ceea ce face.

Rep: De când a început proiectul ”MILLENIUM ART”?

F.I: În anul 2005 am fondat Asociația Culturală pentru Copii și Tineret Millenium Art. Am extins activitatea oferindu-le copiilor și tinerilor cursuri de gimnastică și dans, participând în competiții la nivel național și internațional, la spectacole și emisiuni TV, la proiecte și tabere tematice.

Cursurile de gimnastică și dans organizate în cadrul asociației le oferă copiilor și tinerilor o alternativă de petrecere a timpului liber, în regim extrașcolar, fiind organizate pe categorii de vârstă și nivel de pregătire (anul acesta am format chiar o grupa BABY între 3-5 ani, având foarte multe cereri de înscriere pe acest segment de vârstă).

Pentru cei care și-au dorit mai mult, o carieră sportivă, am inițiat afilierea la Federația de gimnastică a clubului SCM Dunărea 2020, secția de gimnastică aerobică, urmând ca anul acesta să legitimăm sportivi și la ”Gym for All”

Rep: Cum v-ați desfășurat activitatea în perioada pandemiei? Știm cu toții că a fost o perioadă dificilă din acest punct de vedere?

F.I: Perioada pandemiei ne-a ținut împreună, sunt cca 150 de copii și tineri care activează în cadrul Asociației; am organizat antrenamente online, antrenamente în aer liber, conform măsurilor ce s-au impus, antrenamente în sală în grupuri mici, reușind să ne menținem în formă, înregistrând un interes crescut din partea cursanților pentru participarea la clase.

Rep: Activitatea competițională începe să prindă viață. Cum este în domeniul în care activați? La ce competiții interne și internaționale ați participat de curând?

F.I: Prima competiție la care am participat (după pandemie) Bucharest Open Cup a fost organizată de Laura Cristache Gymnastic Academy în parteneriat cu Federația Română de gimnastică. Asociația noastră a participat cu două formații de dans la secțiunea Open pe diferite categorii de vârstă (9-11 ani și 12-14 ani ) și cu ambele am obținut locul I.

Prima competiție internațională a avut loc în Bulgaria – Balkan Salsa Congress la care am obținut 10 premii, participând cu 24 de dansatori între 6-18 ani obținând 8 locuri 1, o mențiune și un Premiu Special.

– Locul 1 – Grup 6, Kids – Bachata, Silver Level

– Locul 1 – Nathalia Grozea, Junior 1 – Caribbean Show, Gold Level

– Locul 1 – Karina Mirea & Sonia  Ursescu, Junior 1 – Caribbean Show, Gold Level

– Mențiune – Maria Dumitrescu, Junior 2 – Caribbean Show, Gold Level

– Locul 1 – Alexia Bicu, Junior 2 – Bachata, Silver Level

– Locul 1 – Trio Millenium, Junior 2 – Bachata, Silver Level

– Locul 1 – Formație, Junior 2 – Caribbean Show, Gold Level

– Locul 1 – Ana Maria Tătaru, Adults- Bachata, Gold Level

– Locul 1 – Ana Maria Tătaru & Ariana Gudănescu, Adults – Bachata, Gold Level

– Premiu special din partea juriului – Ana Maria Tătaru  –  One Month of Footwork Bachata Class – Aurora Tudda & Roberto Mele”.

Rep: În ce proiecte a mai fost implicată Asociația Culturală pentru Copii și Tineret ”Millenium Art”?

F.I: Cu mare bucurie am putut organiza spectacolul coregrafic „Copilărie în pași de DANS”, ce s-a desfășurat pe scena mare a Teatrului Tudor Vianu, spectacol dedicat Zilei de 1 Iunie, spectacol ce a reunit atât dansatorii, dar și familiile acestora.

A  fost un spectacol cu emoție și bucurie, atât pentru micii artiști, cât și pentru „copii” din sală – părinți, bunici, prieteni – o Sărbătoare a copiilor din fiecare!

Țin să aduc mulțumiri pentru sprijin domnului Președinte al Consiliului Județean Giurgiu,  Dumitru Beianu.

Tot datorită relaxării restricțiilor a făcut posibilă și organizarea Festivalului Transnațional de Dans Millenium LegenDancers, ediția a 3-a, pe care îl organizăm la Brașov, pe scena Centrului Cultural Reduta. Anul acesta festivalul a reunit 450 de dansatori din România și Bulgaria”.

Rep: Vacanța de vară a început. Veți continua pregătirile și în această perioadă?

F.I: Pe perioada vacanței de vară menținem cursurile de gimnastică și dans, vom organiza workshop – uri tematice, excursii și o tabără de vară.

În toamnă ne pregătim să organizăm la Giurgiu, Festivalul național de gimnastică aerobică „Cupa Dunării.

Rep: Mult succes în toate proiectele în care sunteți implicată și, de ce nu, așteptăm să ne invitați la festivalul „Cupa Dunării”.

F.I: Mulțumesc!  Cu mare drag!

(Ana MAGHERU)