După ce, cu o seară în urmă, câteva mii de giurgiuveni au dansat și au cântat alături de Hara sau Marcel Pavel, duminică, 22 aprilie, a venit rândul Xoniei, a fetelor de la Like Chocolate, a lui Keo&Band, dar, mai ales, a lui Alex Velea și a invitaților săi să fie responsabili cu buna dispoziție a miilor de locuitori ai municipiului adunați pe platoul din fața Teatrului „Tudor Vianu”. 

În momentul în care a început să se lase seara, fetele de la Like Chocolate au urcat pe scenă, pentru a demonstra că ciocolata nu a făcut rău, nimănui, niciodată, chiar dacă au fost bănuite de majoritatea spectatorilor de play-back. Cu toate acestea, tinerii și mai puțin tinerii au dansat, au cântat și au aplaudat. 

Într-o baie de lumini, pe scenă a urcat, apoi, Keo, care a pregătit, cumva, atmosfera, pentru cel care urma să intre, după el, în spectacol.

I-a antrenat pe toți cei din public în cantat, mai cu seamă că majoritatea pieselor prezentate erau hituri. Surpriza serii, pregătită de Keo, a fost o melodie în limba franceză.

Pe un tribut adus lui Prince, de la a cărui moarte s-au împlinit, pe 21 aprilie, 2 ani, chitaristului Vladimir Pocorschi i s-a rupt cureaua chitării, dar acesta nu a fost un impediment, solo-ul continuând ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Seara a fost încheiată, incendiar, de Alex Velea și invitații săi, care i-au electrizat pe cei din public. Au cântat, au dansat și au sărit împreună, pe ritmurile melodiilor pe care giurgiuvenii de toate vârstele au demonstrat că le știu foarte bine. 

Ultima seară de spectacole din cadrul Zilelor Municipiului Giurgiu 2018 vor aduce pe scenă alte nume mari, cum ar fi Vunk sau Vali Crăciunescu, dar și un superb foc de artificii.

(Jurnal)