O nouă Lege ce va fi obligatorie în România! Furnizorii de servicii de utilitate publică vor accepta și plata on line

0
395
Paying with credit card online

Noua Lege prevede introducerea obligaţiei operatorilor economici furnizori de servicii de utilitate publică şi a instituţiilor şi autorităţilor publice de a accepta, pe lângă plata fizică cu carduri de debit, de credit sau preplătite, şi plata cu carduri, efectuată online.

„Operatorii economici furnizori de servicii de utilitate publică, precum şi instituţiile şi autorităţile publice definite de Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice şi de Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, care încasează impozite, taxe, contribuţii, amenzi, dobânzi, penalităţi de întârziere, penalităţi, tarife, alte obligaţii de plată şi sume pentru serviciile prestate sau intermediate, au obligaţia să accepte încasări şi prin intermediul cardurilor de debit, de credit sau preplătite, prin intermediul unui terminal POS, cât şi prin aplicaţii care facilitează acceptarea plăţilor electronice”, se arată în legea promulgată de președintele României.

În termen de 6 luni de la data intrării în vigoare operatorii economici, furnizori de servicii de utilitate publică precum și instituțiile  și autoritățile publice sunt obligate să pună în implementare  sistemul electronic de plată la distanță.

Excepții de la această  obligație  fac entitățile care au punctele de încasare amplasate în zone nedeservite de rețele de comunicații electronice.

(Jurnal)