Inspectorul de Poliție Penitenciară Cătălina-Marina Mălureanu  din cadrul Penitenciarului de maximă siguranță Giurgiu este laureată a Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială, secțiunea Asistentul Social din domeniul reintegrării sociale a persoanei private de libertate.

Cătălina Mălureanu este asistent social în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Giurgiu, Serviciul Asistență Psihosocială, având ca principale activități evaluarea și consilierea persoanelor private de libertate, medierea socială dintre acestea și instituțiile/ organizațiile care activează în domeniul asistenței sociale, coordonând și susținând de asemenea programe sociale destinate facilitării reintegrării sociale, prevenirii recidivei și în special de menținere a legăturii cu mediul de suport. În acest sens, coordonează Programul „O zi cu tata”, program ce se derulează la nivelul mai multor unități penitenciare din țară.    

Pe parcursul anului 2019 a asigurat asistența socială pentru aproximativ 1000 persoane private de libertate, marea lor majoritate făcând parte din categorii speciale.

La încheierea procedurii de votare, luni, 24 februarie, pe primul loc, cu 3.061 de voturi din cele 13.921 de voturi exprimate, s-a clasat giurgiuveanca Marina Cătălina Mălureanu, urmată, la distanță apreciabilă, de Ciprian Florinel Buhuși (Dâmbovița) și Ana Maria Tuinea (Ilfov).

Festivitatea decernării premiilor va avea loc pe data de 17 martie, evenimentul ajungând, anul acesta, la a șaptea ediție.

(Jurnal)