O fostă consilieră din Oinacu ne arată cum poți deveni din liberal, social democrat , din interes și de…dragul  primarului!

0
1411

De  mai multă vreme în cotidianul nostru am publicat  o serie de articole în care o parte dintre locuitorii comunei Oinacu își manifestau nemulțumirea în legătură cu modul discreționar, uneori abuziv  în care primarul localității, Burtavel Ion Laurențiu, (pe scurt B.I.L, după cum a fost poreclit de unii consăteni), gestionează comuna. Evident că pentru a putea realiza acest lucru, B.I.L avea nevoie și de un grup de simpatizanți…

Iată de ce ne-am propus de această dată, cu sprijinul câtorva săteni din Oinacu, ce ne-au oferit mai multe informații ,  să vă prezentăm doi dintre fanii primarului Burtavel, dar mai ales modul în care aceștia încearcă să impună cetățenilor comunei, autoritarismul idolului lor .

Primul caz este cel al fostului consilier PNL (??) , Mocanu Mirela, ce în mod paradoxal și-a manifestat ostentativ, aprecierea față de primarul Burtavel , încă de la începutul mandatului său de consilier, deși cei doi făceau parte din  formațiuni politice ce dușmănesc până la extrem .

După cum ne declara președintele Organizației PNL Oinacu, Marincea Niculae, la rândul său victimă a unui șir întreg de umilințe din partea colegei sale de partid, Mocanu Mirela, aceasta s-a opus sistematic propunerilor venite din partea consilierilor PNL, prin acest afront arătându-și totodată simpatia față de primarul Laurențiu Burtavel și atașamentul față de deciziile acestuia.

Obediența față de primar  a ajuns până acolo încât după plecarea unui consilier PNL, din Organizația Oinacu, femeia s-a opus înlocuirii postului vacantat ,  ce ar fi trebuit, conform regulilor,  ocupat de următorul liberal de pe listele cu supleanți PNL. Culmea este că în loc să fie prima care să susțină acest proiect de hotărâre , ea a fost singurul consilier  ce a votat ”contra” , în timp ce consilierii PSD s-au abținut!  Ei, asta da loialitate față de mentor…!

Mai mult de atât, consiliera PNL, Mocanu Mirela nu s-a mai sfiit ulterior  să și participe  la ședințele Organizației PSD din localitate, deși activa încă în grupul consilierilor PNL Oinacu. Iată de ce , cum era și firesc, colegii săi au hotărât să o demită din rândul PNL și respectiv din rândul consilierilor liberali, pentru a-i  oferi , în acest fel ,  timpul necesar de a  ”milita plenar” pentru politica social democrată și evident pentru a putea  servi interesele primarului Burtavel.

Răsplata pentru supușenia sa, nu a întârziat să apară! Așa cum scriam într-o ediție anterioară a cotidianului nostru, un releu de telecomunicații care  ar fi trebuit să poposească pe domeniul public al comunei Oinacu, pentru ca în felul acesta comunitatea să câștige ceva din taxa impusă de Primărie, releul (foto 1 și 2) a fost instalat taman în curtea doamnei Mocanu Mirela. Păi de ce să nu ciugulească și scumpa de ea, lunar,  niscaiva  Ron, că deh, loialitatea trebuie premiată într-un fel sau altul, nu-i așa?!   Locuitorii comunei spun că acest cadou nu ar fi singurul de care Mirela, draga de ea, s-ar fi bucurat de când se află  în grațiile lui mister BIL, primarul ”piramidă” (Băieții știu de ce!)

Foto 1

Foto 2

Simpatia dintre Mocanu Mirela și Laurențiu Burtavel a căpătat însă conotații de-a dreptul dramatice, proaspăt demisa ajungând să se comporte uneori ca un ”golan” de cartier , aruncând , într-un moment de furie, în plină ședință a Consiliului local Oinacu,  un sul de hârtie igienică, în obrazul  președintelui PNL Oinacu, la rândul său consilier local, și până nu demult fostul său coleg de partid, Marincea Niculae , sub o ploaie de invective greu de reprodus…Un om cu părul alb și cu un bun simț mare cât vila primarului Burtavel…

Și uite așa, Mirela s-a transformat peste noapte  într-un adevărat ”câine de pază” al primarului Burtavel, susțin cei ce o cunosc. De fiecare dată când cineva are  ceva de spus împotriva deciziilor domnului primar, Mirela își arată colții, părând că ar vrea să sară la beregata  opozanților, după cum ne spuneau câțiva dintre foștii săi colegi de Consiliu…Dar mai ales la gâtul celor de sorginte liberală. ”Dușmanii  primarului Burtavel sunt dușmanii mei…”, acesta pare să fie de ceva timp sloganul  comportamental al devotatei Mirela Mocanu.

Și uite așa, pe fondul acestui atașament de-a dreptul pasional, numele Mirelei Mocanu  –  conform spuselor câtorva săteni ai comunei – apare pe listele de consilieri  PSD Oinacu, pentru alegerile din această toamnă! (Ce făcuși Bobiță?)  Și uite așa recompensele (fără număr, fără număr!), nu s-au lasat prea mult așteptate.

Membrii liberali ai comunei susțin că ascensiunea rapidă a fostei lor colege de partid, în Organizația PSD Oinacu, se datorează slugărniciei fără seamăn față de primarul Burtavel și nicidecum meritelor sale în cadrul acestei formațiuni politice.

Și colac peste pupăză, ce credeți …? Susținătoarea PSD Oinacu și respectiv a social democratului Laurențiu Burtavel a acționat în instanță Biroul Politic al Organizației  PNL Oinacu cât și Biroul Politic județean al PNL Giurgiu…De ce? Atenție! Pentru că a fost demisă pe nedrept din Organizația Partidului Național Liberal…Bă ești prost? Bă ești nebun? Iată până unde poate duce tupeul acestei  femei care jignește în stânga și-n dreapta, de multe ori cu termeni licențioși, pe oricine îi este potrivnic primarului Burtavel, deseori  consăteni cu tâmplele albite de ani.

Înainte de a încheia acest material, așa cum am promis, mă voi referi la al doilea caz de obediență dusă la extrem, cazul viceprimarului Roșca Marin, prin intermediul căruia, susțin unii dintre locuitorii comunei, mister B.I.L ar face presiuni asupra cetățenilor, mai ales în această perioadă apropiată alegerilor electorale din toamnă. Într-o înregistrare audio-video, viceprimarul (după spusele unora, un aprig descendent al zeului Bahus), îl amenință pe președintele PNL Oinacu, spunându-i că ”îi va rupe capul! ” Noi ne îndoim că în starea în care deseori se află viceprimarul Marin Roșca, aprigul susținător al primarului Burtavel ar putea măcar  să-l regăsească vizual în mulțime, pe președintele liberalilor din Oinacu.

În consecință am dorit să vă arătăm cum te poți bucura de fel și fel de privilegii, ba chiar să  ciupești ceva bani din buzunarul comunității ( vezi taxa releului de telecomunicații din curtea Mirelei Mocanu!) , atunci când ești  ”minte, trup și suflet” pentru  cel ce gestionează destinele unei commune cu peste 4000 de suflete, în cazul de față, primarul Burtavel Ion Laurențiu… ”B.I.L ” , cum l-au poreclit, unii dintre consătenii săi. S-auzim de bine, stimabililor, dar n-aș prea crede!

(Jurnal)