O fisură apărută în digul de la Comana a pus pe jar autoritățile județene și o parte a presei…

0
601

În stilul nostru mioritic de a exagera, un post de radio anunța astăzi, 3 august, faptul că o fisură apărută în digul din comuna  Comana, județul Giurgiu,  ar pune  în pericol întreaga zonă, inclusiv Podul din localitate.  

Luând legătura cu Elisabeta Mihalcea, vicepreședintele Consiliului Județean Giurgiu, cea care s-a deplasat la fața locului cu două zile în urmă, aceasta ne-a relatat care este de fapt realitatea existentă în teren la acest moment.

Solicitați de un cetățean din Comana că există o fisură în dig, am sesizat pe colegii mei, pe proiectantul care  a lucrat la proiect pe fonduri europene prin care a fost construit acest dig și evident pe constructorul acestuia. De precizat că doar digul se află în administrarea Consiliului județean,  celelalte obiective de investiții ale proiectului se află în administrarea Parcului Național Comana.

 

Am  făcut o vizită în teren cu reprezentanții administrației Parcului Natural, cu reprezentanți de la Apele Române, cu colegii mei din CJ, de la Serviciul Tehnic, de la Patrimoniu și de la serviciul Proiecte europene, și am concluzionat că proiectantul este cel ce va trebui să găsească o soluție,  luând o măsură cât mai urgentă pentru remedierea situației, respectiv  reparația fisurii. 

În plus pot să vă spun că nu este nimic grav ce ar putea produce eventuale riscuri pentru zonă și locuitorii de acolo. Este părerea avizată a proiectantului și a constructorului ce a făut devizul Podului de aici – ne-a mai menționat vicepreședinta Consiliului Județean Giurgiu, Elisabeta Mihalcea.

(Jurnal)